2 bardak nohut
1.5 bardak tahin
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kimyon
4 diş ezilmiş sarmısak
2 limon suyu
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Nohutu en az 4-5 saat ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını çıkartıp ezerek tel süzgeçten geçirin.Dilerseniz mikserlede olur. Püreye azar azar tahin , kimyon , sarmısak ve limon suyu yedirerek sürekli karıştırın.Tahta bir kaşık kullanın. Humusu servis tabağına alıp maydanoz ile süsleyerek kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı ile servis yapın.
Fotoğraf "fikir" tarafından gönderildi. 26.07.2020
|