500 gr kabak
60 gr İçim Tereyağı
50 gr İçim Kaşar Peyniri, rendelenmiş
1 adet acı kırmızı biber, içi çıkarılıp ince doğranmış
1 adet küçük boy soğan, ince doğranmış
½ demet taze kişniş
50 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
Kabakları rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Üzerlerine tuz serpin ve 1 saat bekletin. Kabakların suyunu mümkün olabildiğince sıkın ve kabın dışına dökün. Bir kaseye kabakları ve kalan bütün malzemeleri ekleyin. İyice karıştırın ve elinizle yuvarlayarak 20 adet top elde edin. Elinizde hafifçe bastırın.
Isıtılmış yağda her tarafı yaklaşık 3 dakika olmak üzere altın sarısı rengini alıncaya kadar kabak toplarını kızartın. Yağlarını süzdürüp kağıt havlu üzerine alın ve kısa bir süre dinlendirin. Ekmekle servis edin.
|