|
|
Baharatlı Piliç |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4067
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
2,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet tavuk gögsü
Harci Için:
2 yemek kasigi zeytinyağı
1 dis bütün sarımsak
1 tatli kasigi zencefil
2 yemek kasigi limon suyu
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi zerdaçal
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi köri
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1/2 su bardagi yoğurt
2 yemek kasigi domates salçasi
2 yemek kasigi bal
Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögüslerini ortadan ikiye kesiniz. Üzerini bir buçak ucu ile çiziniz.
Harci için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karistiriniz.
Tavuklari harca bulayiniz ve buzdolabinda 1 saat dinlendiriniz.
Zeytinyagini ve sarımsaklari bir tavada kizdiriniz. Marinatta beklettiginiz
gögüs etlerinin her iki tarafini da kizmis olan sarımsakli zeytinyağında
pisirip , sicak olarak servis ediniz.
|
|
Baharatlı Piliç Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|