|
|
Baharatlı Piliç |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc75975
Gönderme Tarihi: 23.May.2012
1,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. piliç kuşbaşı (kalça)
1 paket Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi "Baharatlı ve Sarımsaklı"
1 paket (400 gram) mantar (dörde bölünmüş)
2 adet kuru soğan (doğranmış)
2 adet sivri biber (kıyılmış)
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1. Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi''nin fırın torbasını paketten çıkartıp içine piliç kalça kuşbaşıları koyun. Üzerine Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi “Baharatlı & Sarımsaklı”yı döküp hafifçe torbayı sallayıp karıştırın. Torbanın kilidini bağlayıp bir kürdan yardımıyla torbanın üzerine 2-3 adet delik açın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin.
2. Tavaya ayçiçek yağını koyup kızdırın. Kıyılmış sivri biberleri koyup kavurun, daha sonra içine doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
3. Soğanlar pembeleşince içine doğranmış mantarları ve kırmızı tatlı toz biberi ekleyip mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
4. Fırın torbasının ağzını açıp piliçleri kenarları yüksek bir servis tabağına alın. Üzerine biberli soğanlı mantarları koyun. En son olarak torbada kalan baharatlı ve sarımsaklı sosu piliçlerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.
|
|
Baharatlı Piliç Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|