Posta Gazetesi
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet patlıcan
1 adet kabak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı zerdeçal - arzunuza göre
1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı fesleğen
Patlıcanların kabuklarını soymadan küp küp dorayın ve 15 dakika tuzlu suda bekletin.
Tereyağında, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
Salçayı ekleyerek, küp küp doğranmış domatesle beraber soteleyin.
Tüm küp küp doğranmış sebzeleri, baharatlarla harmanlayarak güvecinize ekleyin ve karıştırın.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Limon suyu, turşu ve maydanoz ekleyerek servis yapın.
|