Eti haşlamak için:
3 adet kuzu incik
1 adet soğan
4 diş sarmısak
1 adet çubuk tarçın
1 adet yıldız anason
1 çay kaşığı tane yenibahar
1 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kişniş
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için:
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet havuç
6 adet bebek patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kereviz
1 adet kereviz sapı
2,5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Üzerine:
6 dal kıyılmış maydanoz
İncikleri bir tencereye alın. Üzerine su, iri doğranmış soğan kıyılmış sarımsak, tuz ve baharatları ekleyin. Etler kemiğinden ayrılana dek pişirin. Etleri tenceren alıp suyunu süzün ve iri parçalar halinde didikleyin. Tereyağını bir tencerede eritip eşit büyüklükte doğradığınız sebzeleri tuz ekleyerek hafifçe kavurun. Üzerine süzdüğünüz et suyunu ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra içine eti ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Terbiyesi için tüm malzemeyi çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe alarak pürüzsüz kıvama gelene dek karıştırın. Yavaşça çorbanın içine ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın ve altını kapatın. Kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
|