Bake için:
2 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığından az tuz
1 bardak su
2 yemek kaşığı margarin
Shark için:
750 gr beyaz etli kılçıksız balık
1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
2 adet yumurta
2-3 kaşık un
Kızartmak için:
Yeterince sıvı yağ
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kabin icerisine eleyin.
Sekeri ve margarini ekleyin.
Suyu ekleyip ele yapismayacak kivamda hamurunuzu puruzsuz olana dek yogurun.
Gerekirse su veya un ilavesi yapabilirsiniz.
Hamuru 5-6 parcaya ayirin , her birini yogurup bir kaba alin.
Uzerlerine nemli kagit havlu orterek 30 dakika dinlendirinsana margarini tavada eritin ardından her bir hamuru elinizin yardimi ile cay fincani tabagi olcusunde acin ve yagda arkali onlu kizartin.
Baliklari yikayin ve sularinin suzulmesi icin bekleyin.
Gerekirse kagit havlu yardimi ile kurulayin.
Baliklari once una ardindan yumurtaya bulayip arkali onlu kizartin.
Pisilerin yarisini ortadan ikiye ayirin. Icine kizarttiginiz balik parcalarindan koyun.
İcerisine istediginiz garniturleri ilave edebilirsiniz. Ben domates, tursu salatalik, marul, kirmizi lahana koydum. Siz zevkinize gore ilaveler yapabilirsiniz.
Not: Bake ve Shark, Trinidad ve Tobago'nun geleneksel sokak yemeğidir. Genelde köpekbalığı eti ile yapılır.
|