Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bakla Pilavı (Alanya Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bakla Pilavı (Alanya Antalya)

hemşiranım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2019
Mesajlar: 38
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc146196
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı




http://alanya.bel.tr

1 Kg kabuklu kuru bakla
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kg soğan
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Pilavı yapılacak kabuklu kuru baklalar akşamdan ıslatılır. Islatılan baklaların dış kabukları çıkarılır.
Geceden ıslatılan ve dış kabuklan çıkan lan baklalar tencereye alınır üzerini kaplayacak kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
Baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Suyu yetmez ve baklalar pişmezse su ilavesi yapılabilir.
Pişen baklalar haşlandığı tencerenin içerisinde tahta kaşık yanlımı ile ezilerek püre haline getirilir. Ezilen baklalar farklı bir tencerede, kızartılan tereyağında bir süre kavrulur. Kavrulan baklalar servis tabağına alınır.
Bakla pilavı ile tüketilmek üzere, soğan iri iri doğranarak sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan soğana toz kırmızıbiber de eklenir ve biraz daha kavrularak pilavın üzerine dökülür. Bakla pilavı servise hazırdır.
Geçmiş dönemlerde bakla pilavı ile patlıcan turşusunun bildikte tüketildiği biliniyor.

Not: Bakla pişirilirken karıştırılmamalıdır, aksi takdirde dibi tutabilir.







Bakla Pilavı (Alanya Antalya) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet Bakla Pilavı (Alanya Antalya) 4,772 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort