Yarım kg ıspanak
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çorba kaşığı salça
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Akşamdan ıslatılmış nohut ertesi gün haşlanır. Ispanaklar iyice yıkanır ve suyu süzülür. İnce kıyılmış soğan ve sıvıyağ tencereye atılır ve pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine yıkanmış bulgur, mercimek ve pirinç ilave edilir. Bir kaç dakika kavrulur. Salça ilave edilir. Bir kaç dakika sonra ince kıyılmış ıspanak, haşlanmış nohut ve tuz konur. En son sıcak su gezdirilir. Kapak kapatılır. Yaklaşık 20 dakika pişirilir.
|