|
Baklalı ve Etli Enginar |
|
deli dolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129266
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017
819 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
250 gram kuşbaşı kuzu eti
150 gram iç bakla
2 adet enginar
10-12 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz
Arpacık soğanları zeytinyağında kavurun.
Salçayı ve eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları yerleştirin.
İçbaklaları çevresine koyun.
Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Not: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın. Üst kısımlarından da kesin. Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz.
|
|