MALZEMESİ
Tepsiye 6 kat yetecek kadar yaprak hamuru
2 Su bardağı çekilmiş, ceviz
3 Kaşık erimiş tereyağı
ŞURUBUNUN MALZEMESİ
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
1 Mayalı yaprak hamurunu hazırlayınız.
2 Hamuru son defa 1 cm. kalınlığında açarak altı eşit parçaya bölünüz ve elle yuvarlak şekil veriniz.
3 Her parçayı ayrı ayrı 3 mm. kalınlığında açınız.
4 Açılan hamurun büyüklüğünde yağlanmış tepsiye bir hamuru muntazam yayınız.
5 Üzerine fırça ile tereyağı sürünüz.
6 İkinci ve üçüncü hamuru tekrar yağlıyarak üstüste yayınız.
7 Yağlanan üçüncü hamurun üstüne çekilmiş cevizi yayınız.
8 Diğer, 4. 5. ve 6. hamurları da yağlıyarak üstüste seriniz.
9 Tepsiye döşediğiniz hamurları diplerine kadar, kare veya baklava biçiminde kesiniz.
10 Orta ısıdaki fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
11 Fırından çıkınca üzerine parlaması için yağ sürerek şurup dökünüz.
12 Şurubunun hazırlığı için, üç bardak toz şekeri üç bardak su ile kaynatınız, yarım limonun suyunu ilave ederek koyulaşınca ateşten alınız.
|