|
Baklava Yufkasında Çağla ve Mercimekli Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124737
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2017
947 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet çağla
Yarım su bardağı yeşil mercimek
70 gram kaşar loru
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
8 adet baklava yufkası
1 su bardağı margarin
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu
Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Çağlaları yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanıp yumuşayan çağlaları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Yarım ay şeklinde doğrayın.
Böreğin iç harcını hazırlamak için genişçe bir kabın içine haşlanmış mercimekleri, doğranmış çağlaları, kaşar lorunu ve dövülmüş cevizi ilave edip iyice karıştırın.
2 adet baklava yufkasını aralarına eritilmiş sanayağı sürerek üst üste koyun.
Yufka boyunca aralıklı olarak iç harcınızdan dökün.
Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
Kenar boşlukları kesip rulonuzu 3 parçaya bölün.
Tüm yufkalara bu işlemi yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
|
|