1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kuru fasulye
4 adet kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Nohut, yeşil mercimek ve kuru fasulye ayrı ayrı haşlanır. Soğanlar incecik kıyılır zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine salça eklenir, bir kaç dakika sonra tuz eklenir. Kabakla soyulur, kuşbaşı kadar doğranır. Tencereye atılır, karıştırılır. Kapak kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut eklenir. Örselemeden karıştırılır. Gerekirse yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edilir. Kapak kapatılır. 15 dakika daha pişirilir.
|