1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Nohutu akşamdan ıslatıyoruz, ertesi gün yumuşayana kadar haşlıyoruz. Karnabaharı çiçeklere ayrıyoruz, tencereye diziyoruz. Üzerine kaynar su döküyoruz, yumuşayana kadar haşlıyoruz. Diğer yanda soğan ve sarımsağı çok ince kıyıyoruz, tencereye atıyoruz, sıvıyağ ekliyoruz ve orta ateşte yumuşayana kadar kavuruyoruz. Salça, nohut ve tuz ilave ediyoruz. Karnabaharın suyunu süzdürüyoruz. Üzerine nohutlu harcı bırakıyoruz ve 1 çay bardağı kadar sıcak su gezdiriyoruz. Kapağını kapatıyoruz, 10 dakika pişiriyoruz.
|