|
|
Bakü Usulü Mantar (Azeri) |
|
şendul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2007
Mesajlar: 75 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15284
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2007
4,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr. kültür mantar
125 gr. dana kıyma
2-3 adet sivri veya çarliston biberi
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
İnce dilim kaşar
Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalınca dilimleyin. Domatesi kabuğunu soyup küp seklinde doğrayın. Biberleri de küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. İçine önce kıymayı sonra ince kıyılmış sarımsağı ve biberleri ilave edip tekrar kavurun. Mantarları da ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar harlı ateşte soteleşmeye devam edin. En son domatesleri ekleyip eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Baharatları ilave edip hafif karıştırdıktan sonra üzerine ince dilim kaşarlan ilave edip kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte biraz daha bekletin.
ML® Azeri Pilavı için tıklayın
|
|
Bakü Usulü Mantar (Azeri) Tarifleri Azeri Yemekleri
|
|