Yarım kg tel kadayıf
Yarım paket tereyağı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
İçi içn:
1,5 su bardağı ddövülmüş badem
Şerbet için:
2;5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir, ılyınca kadayıfların üzerine dökülür, lime lime didiklenir. Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırarak yerleştirilir. Üzerine badem serpilir. Kalan yarısı da bastırarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, altın rengini alana kadar pişirilir. Fırından çıkınca bal ve süt karışımı gezdirilir. Hemen ardından şerbet dökülür. Şerbeti çekince kare kare keserek servise sunulur.
|