| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bal Kabağı Donması | 
 
  | 
cızbız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2013 
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93147 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013 
1,969 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kilo süt 
 
100 gr şeker
 
45 gr nişasta 
 
200 gr kabak püresi 
 
2 adet yumurta 
 
10 gr safran
 
3 kaşık eritilmiş margarin
 
 
Önce, 375 ml. yani sütün bir büyük bir kısmını kaynatın. Kaynayınca kalan süt ile nişastayı çırpıp ılıtarak süte ekleyin. Güzelce karıştırıp koyulaştırın. Safranı ekleyin. Altını kapatın. Biraz soğuyunca şeker eritilmiş margarin ve çırpılmış yumurta sarıları ile kabak püresini eleyip dondurma kaplarına boşlatın. Dondurucuda bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bal Kabağı Donması Tarifleri Cevizli Dondurma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |