|
Bal Kabaklı Karnıbahar Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105238
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2015
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı margarin
1,5 bardak şeker
2 dilim bal kabağı
4 parça karnıbahar
1 adet yumurta akı
2 bardak su
Şerbeti için 2 bardak suya şekeri ilave edip pişirin. Kıvama gelince geniş bir kaba döküp soğutun. Bal kabaklarını küp küp doğrayıp karnı baharları yumurta akına batırıp tepsiyi sana margarin ile yağlayıp 15 dakika fırında 180 derecede pişirin. Pişirdiğimiz bal kabağını ve karnı barları şerbete batırıp batırıp çıkarın ayrı bir servis tabağına koyun.
|
|