1 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı margarin
1 kase fındık
1 su bardağı bal
1 kase kaymak
Yumurta, süt, tuz, şeker, erimiş yağ ve kabartma tozunu derin bir kap içine alıp iyice çırpıyoruz. Azar azar un ilave ederek, kek kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz.
Tavayı ısıtıp,1 kepçe hamur alıp, krep tavasına düzgünce dağıtıp önlü arkalı pişirip geniş bir tabak üzerine alıyoruz.
Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
Krepler soğuyunca, üzerine oda sıcaklığındaki kaymak ve balı sürüp rulo yapıyoruz.
Yaptığımız rulolardan küçük parçalar kesip, servis tabağına alıyoruz.
Üzerine kaymak parçası ve fındık koyup 1 tatlı kaşığı bal dökerek servis yapıyoruz..
|