Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Balık Çorbası (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balık Çorbası (Kocaeli)

tc fahri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc138381
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2018
660 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Çipura 2 adet, orta boy
Havuç 1 orta boy
Kereviz Orta boy
Un 3-4 çorba kaşığı
Yumurta 1 yumurta sarısı
Yoğurt 250 gram
Limon ½ adet
Sıvı yağ 3 yemek kaşığı
Soğan 1 adet, orta boy
Su 2 su bardağı + 4 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Sarımsak 1 diş
Dereotu 3-4 dal
Elma sirkesi 1 çay kaşığı

Çipura balığı ayıklanır, temizlenir ve kafa kısmı kesilir. Balığın derisi yüzülür, kılçıkları temizlenir ve her iki kısmından fileto balık parçaları çıkarılır.
Balığın fileto, kılçık ve kafa kısımları birlikte tencereye aktarılır. Soğuk su eklenerek haşlanır.
Fileto balık parçaları, haşlanan sudan alınıp bir tabağa çıkarılır ve küçük parçalar halinde didilir.
Lezzetini alan balık suyu, bir süzgeçten geçirilir ve pürüzsüz bir hal alır.
Tencereye sıvı yağ koyulur ve ısıtılır. Ardından havuçlar rendelenir, tencereye dökülür ve kavrulur. Sonra un ilave edilerek üzerine soğuk su ve önceden haşlanan balıkların suyu eklenir, un eriyinceye kadar karıştırılır.
Ayrı bir kapta önceden küçük küçük doğranarak haşlanmış kereviz, soğan ile birlikte tencereye ilave edilir ve tuz eklenir.
Yoğurt, yumurta sarısı ve limon ayrı bir kapta karıştırılıp tencereye boşaltılır. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynayınca da tereyağı eklenir. Ardından, önceden haşlanmış balıkların didiklenen fileto kısımları tencereye atılır.
1 dakika kadar karıştırılır. Üzerine tercihe göre dereotu ile sirke eklenir ve servis edilir.







Balık Çorbası (Kocaeli) Tarifleri Dondurulma Tarifleri



(1 adet Balık Çorbası (Kocaeli) 3,502 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort