|
|
Balık Çorbası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3005 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184589
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2025
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg lipsos
1’er adet havuç ve patates (haşlanmış)
1 adet soğan
2’şer adet maydanoz ve kereviz sapı
1 litre su
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
1 adet limon
2 adet yumurta sarısı
Tencereye fazlaca su koyup, balık, soğan, rendelenmiş havuç, patates, tuz ve karabiberle haşlayın.
Daha sonra süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencereye 1 litre suyu alıp, didilmiş balık etlerini ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz havuç ve patatesi de ekleyin.
Tekrar tuzunu ayarlayıp, kaynamaya bırakın.
Bu arada terbiye malzemesini karıştırıp, çorbaya ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Maydanoz ve kereviz saplarıyla süsleyip servis yapın.

|
Balık Çorbası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3005 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185232
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2025
32 defa indirildi / yazdırıldı
|
300-400 gr beyaz etli balık (levrek, çipura veya mezgit)
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 adet havuç (rendelenmiş veya küçük küp doğranmış)
1 adet patates (küçük küp doğranmış)
1 adet kereviz sapı (ince doğranmış, isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 litre su veya balık suyu
1 adet limon (servis için)
Tuz ve karabiber
Taze dereotu (servis için)
Balığı yıkayıp temizleyin ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını alın, soğan ve havucu kavurun.
Unu ekleyip birkaç dakika karıştırın.
Üzerine suyu veya balık suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
Patates ve kerevizi ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Balık parçalarını ekleyin ve 5-7 dakika daha pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Servis ederken limon dilimleri ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.

|
|
Balık Çorbası Tarifleri Buğday Çorbası Tarifleri
|
|