2 adet levrek fileto (orta boy, derisiz)
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Balığı ince çubuklar halinde toplam 12 parçaya bölün.
Yumurtayı, unu ve galeta ununu farklı kaplara koyun ve hepsini azar azar tuzlayıp kendi içlerinde karıştırın.
Balıkları önce yumurtaya, sonra una, ardından tekrar yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kaplayın.
Airfryer’ı balık modunda çalıştırın ve 3 dakika ısınmaya bırakın.
Sıcak hazneyi fırça yardımıyla yağlayın ve hazneye balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini de yağlayın ve pişirme işlemine başlayın.
İlk 3 dakikanın ardından hazneyi çıkarıp balıkları ters düz edin ve 3 dakika daha pişirip üstleri çıtırlaşan balık çubuklarınızı servis edin.
|