İznik Belediyesi
1 Adet Sazan/Sarı Balık
1 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tereyağı
Kuş Üzümü
Çamfıstığı
Salça
Kekik
Kırmızı Toz Biber
Karabiber
Nane
Yenibahar
Tuz
Zeytinyağı kırmızı toz biber, kekik karabiber karıştırılarak balığın içi dışı yağlanır, bu şekilde yaklaşık 2 saat bekletilir, tepsiye yerleştirilerek orta sıcaklıktaki fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Soğan küp şeklinde doğranır, tencereye zeytinyağı ilave edilerek soğanlar kavrulur, fıstık, salça, kırmızı toz biber, tereyağı, nane, yenibahar, pirinç, kuş üzümü ilave edilir, demlenmeye bırakılır. Fırından balık alınır, balığın iç kısmı ve tepsinin tamamı iç harç ile doldurulur, tekrar fırında pilavıyla birlikte üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|