Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Balık Ekmeği (Kıbrıs) (1 adet - 765 defa bakıldı)

Balık Ekmeği (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balık Ekmeği (Kıbrıs)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156890
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı




600 gr. balık filetosu
2 yumurta
5 yumurta sarısı
40 gr. tereyağ veya margarin
1/2 lt. süt
200 gr. krema
1 limon
3 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı domates salça
Tuz
Karabiber
Küçük hindistancevizi

Balıkları ezerek püre haline getirin.
Yağ, un, süt, tuz ve karabiber ile beşamel sos yapın.
Bir tencereye balık püresi, tam yumurta ve 3 yumurta sarısını koyun, iyice karıştırın.
Kalan iki yumurta sarısını beşamel sosa ekleyin, yarıdan fazlasını balığın üzerine dökün.
Balıklı karışım, yumuşak bir bulamaç kıvamında olmalıdır.
Tuz, karabiber ve küçük hindistancevizini ekleyin.
Derin bir kabı yağlayıp, püreyi doldurun.
200 derecedeki fırında Benmari üsülü ile (püre tenceresini içi su dolu olan bir kaba koyun) 30 dakika pişirin.
Fırını hafif ateşe alarak (180 derece) pürenin üzeri kızarmıyacak şekilde pişmeye bırakın.
Kızarma belirtisi olursa üzerini aliminyum kağıtla örtün.
Pişip pişmediğini kontrol için içine bir bıçak batırın. Bıçak temiz çıkarsa püreyi fırından çıkartarak hemen bir tabağa ters çevirerek aktarın.
Beşamelin diğer yarısına krema, domates salçası, tuz, karabiber ve birkaç damla limon ekleyerek pürenin üzerine dökün.






Balık Ekmeği (Kıbrıs) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Balık Ekmeği (Kıbrıs) 765 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort