250 gr kalkan balığı filetosu
2 uskumru filetosu
250 gr kırlangıç filetosu
1/4 su bardağı zeytinyağı
6 orta boy soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş)
1 kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş)
1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen yada 1+1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış)
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
1 kahve kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sirke
Zeytinyağını büyük bir güveçte, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı 5-7 dakika, arada sırada karıştırarak, kızartınız.
Dolmalık biber, fesleğen (isteniyorsa), domates, acı biber ve kimyonu ekleyip, güveci kapatınız ve hafif ateşte ağır ağır 1+1/2 saat, yoğun bir sos haline gelinceye kadar, pişiriniz.
Önce fırınınızı hafifçe (170° C) ısıtınız.
Balık, tuz ve karabiberi güvece ekleyip iyice karıştırınız. Güveci fırına sürüp 20 - 30 dakika, çatalla batırüdığında balık kolaylıkla ayrılana kadar pişiriniz.
Güveci fırından alıp üstüne sirkeyi akıtarak hemen servis ediniz. Ya da soğumaya bırakınız.
|