1 kilo balık
1/2 su bardağı un
1 çay bardağı yağ
Tuz
Balıkları temizledikten sonra iki tarafını da ima bulayın. Tavaya yağı koyup iyice kızdırdıktan sonra balıklan kuyruklan tavanın ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Bir tarafi piştikten sonra balıkların öteki tarafım da kızartın. Sonra tava ile hemen hemen aynı büyüklükte olan bir servis tabağım tavanın üstüne koyun ve tavayı, balıklatın şekli bozulmayacak şekilde birden çevirin. Böylece tavadaki balıklar, servis tabağına geçmiş olacaktır.
Bu tabağı islediğiniz gibi süsleyip, sıcak sıcak servis yapın. Eğer evde varsa un olarak mısır unu kullanırsanız, kızartmanız daha lezzetli olur.
Not: Hemen hemen tüm balıkların kızartması yapılır ve hele bu kömür ateşinde yapılırsa, gerçekten çok lezzetli olur. Hanımların hepsi bu kolay yemeği, fevkalade iyi bilirler. Ama biz, bu çok bilinen yöntemi (yeni evlileri ve bekar erkekleri düşünerek) tekrarlıyoruz. Kızartma kalkan, palamut gibi pahalı balıklardan yapılabildiği gibi hamsi, istavrit gibi ucuz balıklardan da yapılabilir.
|