|
Balık Köftesi |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105145
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015
1,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram balık fileto
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yumurta akı
Bir kabın içine balık etini ince bir şekilde kıyın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğanı rendeleyin ve üzerine ekleyin. Tüm bu malzemeleri de bir mutfak robotundan geçirin. Dinlenmiş eti baharatlandırın. Ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Aslında bu kış günlerinde balıklı köftesi harcını fırın tepsisine yayıp iki parmak eninde kesin ve fırında pişirin çok daha kolay oluyor. Dilim dilim yanında yeşillikle servis yapın.
|
Balık Köftesi |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126330
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
739 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo balık
2-3 dilim limon
2-3 sap maydanoz
Önce, yukarıdaki malzemelerle balıkları bir tencereye koyun su ilave edin ve biraz haşlayıp, iyice süzün. Balıklar iyice soğuyunca onları iyice temizleyin. Sonra balıkları varsa makineden geçrip (makine yoksa bunu bir satırla veya elinizle iyice didikleyerek de yapabilirsiniz) Sonra 1 yumurta, ıslatılmış ekmek içi, baharat, maydanoz, dereotu, rendelenmiş biraz soğan ilave edin, hepsini birlikte iyice yoğurun, yuvarlak veya uzun köfte şekli verin. Bunu una veya galeta ununa buladıktan sonra yağda kızartıp, sıcak sıcak servis yapın.
Not: Balık köftesi, hemen hemen her balıktan yapılır. Hatta isteyenler uyumlu iki balığı karıştırıp, değişik tadlar da deneyebilirler. Ama balık köftesi için daha çok palamut, uskumru, torik gibi bol beyaz etli balıklar tercih edilir. Bu tür balıklarla yapılan köfteler, çok daha lezzetli olur.
|
Balık Köftesi |
|
abibebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139911
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019
589 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
350 g Tütsü balık artıkları
1 adet Limon
2 yemek kaşığı Mayonez
100 g Un
2 adet Yumurta
200 g Galeta unu
1 tutam Maydanoz yaprağı
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
Balığı dikkatlice didikle, kılçık kalmasın.
Limonun kabuğunu rendele.
Derin bir kapta balık, mayonez, ufak doğradığın maydanozu ve limon kabuğunu köfte kıvamını alacak şekilde karıştır.
Tuz ve biberle tatlandır.
Karışımdan 30-35 glık köfteler hazırla.
Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, tavada 1,5-2 parmak yüksekliğinde zeytinyağında kızart.
|
Balık Köftesi |
|
küçük kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc136652
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018
557 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1 kg balık
1 bayat ekmeğin içi
1 adet iri yada 2 adet küçük soğan (çok ince doğranmış)
1 adetyumurta
8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
8-10 sap maydanoz (ince doğranmış)
1/2 çay kaşığı köfte baharı
Tuz
Karabiber
Balıklar ayıklanır, baş ve kılçıkları alınıp ufak parçalar halinde doğranır.
Ekmeklerin içi ıslatılıp sıkılarak fazla suyu alınır ve ufalanır.
Tüm malzeme karıştırılarak köfteler hazırlanır ve sıvı yağda kızartılır (Karışım yumuşak kalırsa un veya galeta unu ilavesi yapılabilir).
Not: İstenirse köfteye sarımsak, kimyon da konabilir.
|
|