Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Balığı Tarifleri > BALIK KOKIYDE (1 adet - 73,424 defa bakıldı)

BALIK KOKIYDE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BALIK KOKİY'DE

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13056
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2007
2,787 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1 kilo beyaz etli bir balık,
3 küçük havuç,
1 baş soğan,
1 diş sarımsak,
2 çorba kasığı tuz,
8 bardak su,
1 iri sarı patates
1 kahve fincanı iç bezelye,
1+1/2 bardak mayonez.

Yapımı: Soğanın kabuğunu soyup dörde bölün. Havuçlardan birini kazıyıp yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün. Sonra bu soğanla havucu içinde sekiz bardak su bulunan bir tencereye atın. Kaba kabuğu ayıklanmış bir diş sarımsakla temizlenip yıkanmış bir maydanoz kökünü katın.
Levrek, mercan, sinarit, kefal, kırlangıç iskorpit gibi beyaz etli balıklardan herhangi birinden bir kilo alıp pullarını, içlerin temizleyip iyice yıkadıktan sonra baş ve kuyruk olarak ikiye bölüp tenceredekilerin üstüne yerleştirin. Sonra tencereyi kuvvetli bir ateşin üstüne oturtun. Tenceredeki su kaynamaya başladıktan sonra balıkları 4 - 6 dakika daha kaynatıp kevgirle suyunu süzerek tencereden çıkarın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Bu işler olurken iyice yıkanmış iki küçük havuçla patatesi haşlayın. Sonra patatesin kabuğunu soyup soğumaya bırakın. Havuçla patates soğuyunca bunları tavla zarı biçiminde ve iriliğinde ufak parçalara bölün.
Balıklar iyice soğuyunca bunların derileriyle kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün. Sonra bu balık parçalarıyle zar gibi küçük parçalara doğranmış patates ve havuçları bir kaba koyun. Yapılmış birbuçuk bardak mayonezin yarısını da kattıktan sonra iyice harmanlayarak mayonezi karışıma bulayın ve bunu kokiy diye anılan altı iri istridye kabuğuna bölerek boşaltın. Sonra bunları düzenli bir biçimde kokiylere yayın. Kalan mayonezin üçte ikisiyle de bunları örtün.
Kalan mayonezi bir sıkma şırıngasına koyup bununla kokiylerin üstüne süsler yaptıktan sonra servis yapın.






BALIK KOKIYDE Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri



(1 adet BALIK KOKIYDE 73,424 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort