İznik Belediyesi
1 Adet Sarı Balık
1 Bağ Maydanoz
1 Bağ Yeşil Soğan
1 Bardak Un
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Domates
1 Kaşık Domates Salçası
Nane
Kekik
Tuz
1 Adet Limon
Balık ayıklandıktan sonra avuç içi büyüklüğünde parçalara ayrılarak bir akşam öncesinden zeytinyağı, tuz ve kekik ile marine edilir.
Tavaya zeytinyağı dökülür, balıklar una bulandıktan sonra tavada, kızartılır, kızarmış balıklar tepsiye alınır, balıkların üzerine yeşil soğan ve maydanoz doğranır, domates ve limon halka şeklinde büyük dilimler halinde kesilerek üzerine yerleştirilir.
Zeytinyağı, su ve domates salçası karıştırılarak hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
|