Balık parçaları 500-700 g (Bas, kuyruk, flletodan kalmıs kemikler ya da ufak kemikli balıkları kullanabilirsiniz.)
Pırasa 1 adet
Kereviz sapı 1 adet
Defne yaprağı 2-3 adet
Kuru sogan 1 adet
Maydanoz sapı ½ demet
Tane karabiber 1 çay kasığı
Deniz tuzu 2 tatlı kasığı
Su 10 su bardağı
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Düdüklü Et/Tavuk moduna getirin.
Balık parçalarını ve kusbası dogranmıs bütün malzemeleri hazneye ekleyin. Karabiber, tuz ve suyu da ekledikten sonra kapağı kapatın ve 60 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.
Soguduktan sora hazırladığınız balık suyunu ince tel bir süzgeçle süzüp kavanozlara pay edebilirsiniz.
Not: Balık çorbalarında ve balık soslarında kullanabilirsiniz.
|