Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Börek Tarifleri > Balıklı Börek (1 adet - 572 defa bakıldı)

Balıklı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balıklı Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158999
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2021
477 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
Yarım kg un
Tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
750 gram ayıklanmış balık
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 adet büyük boy soğan
4 dal kıyılmış taze soğan
2 adet kırmızı biber
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yufkaların aralarına sürmek için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı mısır yağı
Böreklerin kenarlarını yapıştırmak için:
1 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Öncelikle hamur için derin bir kaba un ve tuzu alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar, azar azar su ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
İçi için ayıklanmış balıkları haşlayın ve suyunu süzüp kenara alın. Tereyağını bir tavada eritin. Dolmalık fıstığı ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğanı ilave edip, 1-2 dakika kısık ateşte kavurun.
Daha sonra taze soğan ve küp doğranmış kırmızı biberi katın. Tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suda 10 dakika bekletip süzdüğünüz kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip, ocağın altını kapatın.
Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve karıştırın.
Dinlenen hamuru 14 bezeye ayırın. Her parçayı oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların aralarına sürmek için 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve mısır yağını katıp, karıştırın.
Açtığınız hamurların 7 adedinin üzerine fırça ile yağ sürerek üst üste koyun. Aynı işlemi kalan 7 adet hamur için de tekrarlayın. Daha sonra bu hamurları tek bir hamur olacak şekilde yarım parmak kalınlığında açın ve toplam 2 adet yufka elde edin.
Yufkalardan geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak hamurun ortasına balıklı iç harçtan koyun ve kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ikinci bir parça hamur koyun ve kenarlarını yapışması için bastırın.
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.







Balıklı Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri



(1 adet Balıklı Börek 572 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort