İstanbul Büyükşehir Belediyesi
200-250 g balık
1/2 paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3/4 su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Balıklar ayıklanır, kılçık ve derileri atılır, ufak parçalar halinde doğranır, tuz ve karabiber eklenir.
Balıklar tavada sıvı yağla hafifçe sote edilir.
Makarna haşlanır ve süzülür.
Beşamel sos için bir tavada tereyağı eritilip un pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra topaklanmaması için karıştırarak süt ilave edilir ve koyulaşana kadar pişirilir, pişerken tuz ve karabiber eklenir.
Yağlanmış fırın makarna ve balık karıştırılarak konur, üzerine beşamel sos ve en üste kaşar peyniri konarak fırında peynir eriyene dek pişirilir.
|