İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg balık
10-12 adet lazanya
2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
2 adet çarliston biber (doğranmış)
12-15 adet mantar (doğranmış)
1-2 diş sarımsak(ezilmiş)
1 adet soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
1 kahve fincanı tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Lazanyalar makarna gibi kaynartuzlu suda haşlanıp süzülür.
Balıklar deri ve kılçıkları alınarak kuşbaşı şeklinde doğranır.
Bir tavada soğan ve sarımsak pembeleşene kadar sıvı yağ ile sote edilir daha sonra mantarlar, biberler ve balıklar eklenip pişirmeye devam edilir. En son domates ilave edilip tuzu biberi eklenir.
Bir sos tenceresinde un tereyağı ile kavrulur, azar azar süt ilave edilerektopaklanmaması için karıştırılarakpişirilir. Böylece beşamel sos elde edilmiş olur.
Yağlanmış borcam kaba bir kat lazanya, bir kat balıklı karışım, bir kat beşamel sos, bir kat kaşar konur, malzemeler bitene kadar bu sıra ile yerleştirmeye devam edilir.
Fırında pişirilir.
|