Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Balıklı Sebzeli Terin (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balıklı Sebzeli Terin (Fransa)

doktorcum
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc30078
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,420 defa indirildi / yazdırıldı




2 arpacık soğanı (kabukları soyulup, doğranmış)
Yarım su bardağı balık ya da tavuk suyu
12 safran (ipliği)
500 g pisibalığı filetosu (yıkanıp, kurulandıktan sonra, yaklaşık 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş)
125 g füme somon (iri doğranmış)
2 yumurtanın akı
5 tatlı kaşığı kıyılmış taze tarhun (ya da 2 1/2 tatlı kaşığı kuru tarhun)
bir tutam kırmızıbiber
1/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı krema
16 taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış)
4 havuç (kazınıp, her biri boylamasına 4'e bölünmüş)
12 iri marul yaprağı (yıkanmış)
1 küçük kırmızı lahana (yaprakları ayrılarak, yıkanmış ve kurulanmış)
6 çorba kaşığı sirke sosu
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

Arpacık soğanları, balık (ya da tavuk) suyu ve safranı küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak 10 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda oda sıcaklığına inmeye bırakın.
Pisi ve somon parçalarını blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Arpacık soğanlı karışımı ekleyip, yeniden blendırı çalıştırın. Blendır çalışırken yumurta akları, tarhunun yarısı ve kırmızıbiberi ekleyip, karışımı püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Karışımı tel süzgeçten bir salata kâsesine geçirip, kâseyi içi buz dolu bir tencereye oturtun. Küçük bir kâsede süt ve kremayı karıştırıp, karışımı buzlar üstündeki kâseye katarak (her defasında 2 çorba kaşığı), karıştırın. Kâsenin üstünü örtüp, buzdolabına kaldırın.
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin ve tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca taze fasulyeleri buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, fasulyeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) buharda pişirin. Fasulyeleri buğulama kabından bir süzgece çıkarıp, soğuk su altında dirilttikten sonra, yeniden suyunu süzdürüp, bir kenara bırakın. Buğulama kabına bu kez havuçları koyup, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, havuçları soğuksu altında dirilttikten sonra, yeniden suyunu süzdürün ve bir kenara bırakın.
Bir tencerede su kaynatıp, marul yapraklarını ekleyerek, gevşeyinceye kadar (yaklaşık 1 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, delikli spatulayla marul yapraklarını kâğıt mutfak havlusu arasına çıkararak, iyice süzülmeye bırakın. Marul yaprakları elle tutulacak kadar soğuyunca, ortalarındaki sert bölümleri bıçakla kesip atın.
1,25 litrelik dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp, marul yapraklarını içine, uç bölümleri kalıptan taşacak biçimde döşeyin. Buzdolabındaki kâseyi alıp, balıklı pürenin 1/4'ünü kaşıkla marulların üstüne yerleştirin ve haşlanmış havuçların yarısını kalıptaki balıklı pürenin üstüne, kalıbın kenarlarına paralel olarak, kenarlarda 1 cm kadar boşluk bırakarak döşeyin.
Kalan balık püresinin 1 /3'ünü kaşıkla havuçların üstünü bütünüyle kaplayacak biçimde döşeyin. Fasulyeleri, havuçları döşediğiniz biçimde, balık püresinin üstüne döşeyin. Kalan balık püresinin yarısını fasulyelerin üstüne döşeyip, kalan havuçları üstüne yerleştirin. Kalan balık püresini en üste döşeyip, kalıbın kenarlarından sarkan marul yapraklarını en üstteki balık püresi tabakasının üstüne kapatın. Kalıbı hafif hafif mutfak tezgâhına vurarak, içinde kalan hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Kalıbı alüminyum folyoyla örtüp (folyonun üstünde, buhar çıkması için 2 delik açın), yarı yarıya kaynar su dolu bir fırın kabının içine oturtun. Kabı fırına verip, terini 1 saat pişirdikten sonra, kabı fırından alın ve içindeki kalıpla bir kenarda bir saat bekletin. Sonra kalıbı alıp, buzdolabında 5 saat kadar soğutun.
Kalıbı buzdolabından alıp, üstüne ekmek kesme tahtasını kapatarak, tahtayla birlikte ters çevirin ve hafifçe sallayarak kalıbı çekin. Tahtanın üstüne çıkan terini 12'ye dilimleyin. 12 servis tabağına kırmızı lahana yapraklarını döşeyip, üstlerine birer dilim terin yerleştirin. Sirke sosunu, bir kâsede kalan tarhun ve limon suyuyla karıştırıp, tabaklardaki dilimlerin üstüne damla damla gezdirdikten sonra servis yapın.






Balıklı Sebzeli Terin (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Balıklı Sebzeli Terin (Fransa) 37,952 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort