|
Bal Kabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175050
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 dilim bal kabağı
1 adet patates
2 adet havuç
Tuz ,karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Krema
Tencerenin içerisine sıvı yağ ile kuru soğanı alın. Güzelce kavurun.
Yumuşadıktan sonra, balkabağı, havuç patatesi ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Sonrasında üzerine su ilave edin.
Ardından tuz, karabiber, tereyağı ekleyip kaynamaya bırakın.
Sonra blenderdan geçirin.
Son olarak ise krema ile sunuma hazırlayın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174971
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bal kabağı
2 tane havuç
2 soğan
3 diş sarımsak
1 tane kereviz sapı
1 su bardağı süt
2 lt su
Servis için:
Dereotu
Çorba yaparken öncelikle yemeklik olacak şekilde soğanı doğrayıp az bir yağda sote yapmanız gerekir. Ardından havuç, kereviz sapı, bal kabağı ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edebilirsiniz.
Kavurma işlemi bittiğinde sıcak su ilave edilir. 2 dakika kaynamaya bırakıldıktan sonra süte eklenerek uygun kıvam gelene kadar karıştırılır.
Sunum sırasında dereotu ekleyerek çorbanızı içmeye başlayabilirsiniz.
|
Balkabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174788
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2023
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
3 dilim balkabağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 su bardağı et suyu
2 litre kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağı
Çorba yapımına başlamak için öncelikle sebzeleri yıkayın.
Diğer yandan bir kenarda patates ve havucu rendeleyerek uygun bir kaba alın.
Tavayı ocağın üstüne alarak ısınmasını sağlayın. Tereyağını ekleyerek erimesi için bir süre bekleyin.
Daha sonra küp şeklinde doğranmış balkabaklarını ve soğanı kavurmaya başlayın.
Rendelediğiniz havuçlar ve patateslerle birlikte sarımsakları da ekleyerek iyice suyunu salmasını bekleyin.
İsteğe bağlı 1 bardak et suyunu yavaşça dökün. Daha sonra tuzu ve kaynar suyu da ekleyerek pişirmeye bırakın.
Kaynamaya geçen karışımı blender kullanarak pürüzsüz hale getirin. Üzerine süt, pul biber, karabiber ve zerdeçalı ilave edin.
Tüm malzemelerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra ocağı iyice kısık ateşe alın.
Biraz daha kaynattıktan sonra dinlendirin. Sunum yapacağınız tabağa alarak servis etmeye başlayın. İsteğe bağlı üzerine kıtır ekmekler ilave edebilirsiniz.
|
Balkabağı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173343
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2023
165 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Dilim orta büyüklükte balkabağı
1 Küçük boy patates
1 Küçük boy havuç
1 Küçük boy soğan
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
Tuz
Derin bir tencereye zeytinyağını koyup ısınmasını bekleyelim.
Küp küp doğranmış kabak, havuç, patates ve soğanı ekleyip ara ara karıştırarak soteleyelim.
Üzerine 5 su bardağı kaynamış suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
Toz zencefil, zerdeçal ve karabiberi ekleyelim.
Sebzeler pişip yumuşadıktan sonra blenderdan geçirelim.
2-3 dk daha kaynatıp tuzunu ekleyip servis edelim.
Servis ederken arzuya göre üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.
|
Bal Kabağı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173037
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
3 dilim bal kabağı (yaklaşık 500 gr)
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal
2 litre su
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz. Tencereye su ile koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
Bir bardak et suyunu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Blenderdan geçirin ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.
Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve karabiber ilave edip altını kapatın. Servis ederken limon sıkarak tüketin.
|
Balkabağı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173019
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
3 dilim bal kabağı (iri dilim)
1 adet havuç
2 litre su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeleri doğrayarak çorba yapımına başlayın.
Doğranmış kabakları bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanı, sarmısağı ve rendelenmiş havucu koyup kavurun.
Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı blenderdan geçirin. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın.
Zerdeçal, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ardından sıcak sıcak servis edin.
|
Balkabağı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172042
Gönderme Tarihi: 14.May.2023
103 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
800 gr balkabağı
Karabiber
Tuz
Tavuk ya da et suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Balkabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Daha sonra servis edilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023
|
Balkabağı Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163829
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Adapazarı balkabağı
1 adet orta boy patates
1 adet küçük boy soğan
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
5-6 su bardağı sebze suyu
Çay kaşığının ucu ile tarçın ve muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
100 gram keçi peyniri
30 gram kavrulmuş kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Balkabağının kabuklarını ve varsa çekirdeklerini temizleyin. Küp şeklinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kısık ısıda soteleyin. Soğanın rengi değiştikten sonra bal kabağı ve patatesi ilave edin. Üzerini örtecek kadar sebze suyu katıp karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ısıda ve tencerenin kapağı kapalı olarak 25-30 dakika pişirin. Pişirme sırasında azar azar kalan sebze suyunu da ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp, krema kıvamı alana kadar blender'den çekin. Tarçın ve muskatı katıp karıştırın. Üzeri için 2 yemek kaşığı yardımıyla keçi peynirine şekil verin. Çorbayı servis tabaklarına pay edip üzerlerini keçi peyniri ve kabak çekirdeği ile süsleyin. Zeytinyağı gezdirip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160796
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr balkabağı
1 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Muskat
Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın.
Tencereye zeytinyağı, ve doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. (Haşlanmış balkabağı ya da balkabağı püresi kullanacaksanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika kavurduktan sonra balkabağını ekleyin ve 2 dakika boyunca, kabak tamamen ezilinceye kadar kavurun.
Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin.
Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
kör talih
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc155062
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020
477 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 dilim bal kabağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Zerdeçal
2 litre su
1 su bardağa süt
1 su bardağı et suyu
Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz. Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Bir bardak et suyu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Blender'dan geçiriyoruz ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave ediyoruz. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatıyoruz ve karabiber ilave edip altını kapatıyoruz.
|
Balkabağı Çorbası |
|
ekmekci kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc154851
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 iri dilim balkabağı
1 adet patates
2 litre su
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Bir tencereye doğradığınız kabağı ve rendelediğiniz patatesleri alın.
Üzerine sıcak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın.
O esnada bir tavada sıvı yağ ile doğradığınız soğan, sarımsak ve rendelediğiniz havucu güzelce kavurun.
Kavurduğunuz bu harcı tencerede kaynayan sebzelere ilave edin.
Son olarak et suyu ve tuzunu da ekleyip tüm sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Ardından çorbayı blender?dan geçirip içine süt ilave edin ve karıştırın.
Yavaş yavaş kıvamını bulan çorbaya baharatlarını da ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve sıcak sıcak servis edin.
|
Balkabağı Çorbası |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153812
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 su bardağı bal kabağı
2 adet küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığından az tuz
Karabiber
Et veya tavuk suyu
Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Kıvam alması ve daha sağlıklı olması için tercihen nohut ununu ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Haşlayıp püre haline getirdiğiniz balkabaklarını ekleyin, tavuk suyu veya et suyu ekleyerek lezzetlendirin. 1 çay kaşığından az tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 5-10 dakika sonra servise hazır olacaktır. Taze kişniş ile servis edebilirsiniz.
|
Balkabağı Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153680
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim ayıklanmış balkabağı
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Tavuk göğsünü suda haşlayın. Tavuğu sudan alıp, didikleyin. Etin yarısını çorbanın üzerine kullanmak üzere kenara ayırın. Kalanını yeniden suya ilave edin. Küp doğranmış balkabağı, limon suyu, limon kabuğu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Blenderden geçirip, ocaktan alın. Üzerine tavuk eti serpiştirip servis yapın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
marşandiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc147590
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2019
485 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg bal kabağı
1 adet kırmızı soğan
2 adet havuç
100 ml krema
5 dal adaçayı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Bal kabaklarına, önceden ısıttığınız fırında 40 dakika ön pişirme işlemi uygulayın. Adaçaylarını iki yemek kaşığı zeytinyağına koyun ve bekletin ardından ise bu karışımı kavurun. İyice ısınınca adaçayını alabilirsiniz. Soğan ve havuçları ayrı bir yerde kavurun. Bal kabaklarını da bu karışıma ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 1.5 litre sıcak suyu da ekledikten sonra blenderdan geçirin. Krema, tuz ve karabiber ekleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Balkabağı Çorbası |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147528
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1/2 kg balkabağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1/2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 orta boy soğan
Sıvı yağ ile soğanları kavurun, rendelediğiniz kabakları ilave edin, sarımsak ve baharatları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Su ve sütü ilave ederek kıvam alıncaya kadar kaynatıp pişirin. Arzu ettiğiniz kıvama ulaştığında rondodan geçirin. Tarçın çubuğu ve dereotu ile süsleyerek servis edin.
|
Balkabağı Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141305
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
496 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak tavuk suyu
1,5 çay kaşığı tuz
4 bardak püre halinde balkabağı
1 kaşık maydanoz
1 orta boy soğan
Yarım çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Yarım bardak krema
5 tane karabiber
Doğranmış taze maydanoz haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve yarım saat boyunca kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
Daha sonra bu karışımı ocağın üstünden alın ve bir karıştırıcı yardımıyla tüm malzemeyi homojen hale gelene kadar karıştırın. Çorbanız kıvamlı bir püre olduğunda yeninden ocağın üstüne koyun ve içine kremanızı dökerek bir 5 dakika daha karıştırın. (Dilerseniz krema ilave etmeyebilirsiniz.)
Daha sonra kaselere dökün ve üzerine taze kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.06.2021
|
Balkabağı Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140197
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 yemek kaşığı saf tereyağı
1 bardak doğranmış soğan
4 bardak küp kesilmiş balkabağı
1 büyük sakız kabağı
1/2 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz rezene,
1/4 çay kaşığı acı kırmızıbiber
1/4 çay kaşığı toz kişniş
2 çay kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı küp kesilmiş taze zencefil
Soğanları yarı saydamlaşıncaya kadar zencefil dışındaki baharatlarla saf tereyağında soteleyin. Küp kesilmiş balkabağı, doğranmış zencefil ve dilimlenmiş sakızkabağını düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 6 bardak su ekleyin. Soğanları ve baharatları çorbaya katın ve balkabağı yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderi ile püre haline getirin. Damak zevkine göre biraz daha saf tereyağı ve deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
|
Balkabağı Çorbası |
|
Mart'ın Günü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2016
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136430
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
637 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. soyulmuş dilim balkabağı
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 bardak süt
3 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Taze karabiber
Balkabaklarını küp küp kesin, tencereye koyun. Soğan ve patatesi de soyup, dörde bölüp, ilave edin. Üç bardak sıcak suyu da tencereye koyun ve pişmeye bırakın. Kaynayınca, balkabağının yumuşadığını çatalla kontrol edin ve 1 bardak ılık süt ilave edin. Tuz ve iki yemek kaşığı yağ ilave edip, blendır'dan geçirin. Diğer çorbalara göre kıvamının biraz daha koyu olması gerekiyor. Üzerine taze karabiber seperek, tatlandırın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
kazak
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131276
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018
1,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://annevebebek.gov.tr
400 6r Bal Kabağı
1 Çay bardağı Krema
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Rendelenmiş Muskat
3 Su bardağı Su
Yarım Demet Taze Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Soğanı yemeklik doğrayıp. Üzerine doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin.
25 dakika pişirip çırpın.
Daha sonra; krema, tuz ve bir tutam rendelenmiş muskat ekleyin.
Son olarakta; zeytinyağını ayn bir tavaya alıp, ince kıydığınız taze soğanı, 2 dakika sote edin.
Sotelenen taze soğanı da, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
tigin
Aşçı
Kayıt: 28.11.2016
Mesajlar: 16 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc121548
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2016
1,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
500 gram balkabağı, orta büyüklükte küp kesilmiş
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan, dört eşit parçaya bölünmüş
4 diş sarımsak
Aldığı kadar su
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını derin bir tencerede ısıtın. Balkabakları, soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edip balkabakları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp püre hâline getirin. Yoğurdu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tekrar ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir küçük sos tenceresinde tereyağı ve pul biberi yüksek ateşte köpürtün. Yağ karışımını çorbaya ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Çam fıstığı ve maydanozla süsleyip sıcak servis edin.
|
|