Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ciğer Çorbası Tarifleri > Balkabağı Çorbası (38 adet - 580,402 defa bakıldı)

Balkabağı Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabak Çorbası

yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
Kısa URL: https://ml.md/lc65084
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
3,505 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. balkabağı
2 adet havuç
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
6 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 kutu krema
Pul biber

Doğranmış kabak, havuç, biber ve soğanı et suyuyla birlikte sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Hepsini robottan geçirip püre haline getirin. Zencefil, krema ve kırmızı pul biberi ilave edin. Kaynadıktan iki dakika sonra ateşi kapatın. Küp kesip tereyağında kızartmış olduğunuz ekmeklerle birlikte servis yapın.


Balkabağı Çorbası

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc1723
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
3,034 defa indirildi / yazdırıldı




1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
Kreton ekmek
1/2 demet dereotu
Toz muskat
Karabiber
Tuz

Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.10.2023


Balkabağı Çorbası

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26889
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,979 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 kaşık mısır nişasta
2 kaşık un
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber Tuz
Pulbiber
2 diş sarımsak
3 parça piliç etli kemik
Üzerini süslemek için iri kıyılmış ceviz

Kabaklar soyulur, yıkanır, biraz suyla haşlandıktan sonra süzülerek püre yapılır. Piliç etli kemikler suda haşlanır, kaynayınca köpükleri alınır. Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet defne yaprağı ile 30 dk. kaynatılır. İçinden etli kemikler alınır. Etleri ayrılır, küçük doğranarak bir tabağa alınır. Diğer yandan püre kabak yanmaz tavada 3kaşık sıvıyağ, nişasta ve unla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ateşten indirilir, ılık su ilavesi yapılarak tel çırpıcıyla karıştırılır. Boza kıvamına gelince et suyu olan tencereye ilave edilir, karıştırarak 15-20 dk. kaynatılır. Bir tavada 1 kaşık tereyağında ezilmiş sarımsaklar, pulbiber, tuz konur, kavrulur. Ateşten alınınca maydanoz ince ince kıyılır, ilave edilir. Küçük doğranmış piliç etleri çorbaya konur, bir iki taşım kaynatılır, hazırlanan sos, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Kaselere konup cevizle süslenerek servis yapılır.



Balkabağı Çorbası

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35257
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
2,781 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Malzemesi:
250 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı krema
1/4 demet dereotu
2 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı beyaz toz biber
2 su bardağı et suyu

Hazırlanışı:
Balkabağının yarısı rendelenip, diğer yarısı küçük küpler şeklinde doğranır. Tencerede tereyağı eritilir ve soğan eklenir. 2-3 dakika karıştırıldıktan sonra kabaklar ilave edilir. Hepsi birlikte 4-5 dakika kadar kavrulur, karışıma un eklenir. Beraber karıştırılarak soğuk süt ve et suyu dökülür, krema, tuz ve biberi eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra köpüğü alınır. 5-6 dakika ağır ateşte kaynatılır. Servis ederken dereotu serpiştirilir.


Balkabağı Çorbası

bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20218
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,657 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. temizlenmiş balkabağı
1 adet soğan
1 adet pırasa
3 adet defne yaprağı
250 ml. tavuk suyu
Tuz
Sıvı yağ
Beyaz biber
10 gr. süt ve krema karışımı

Soğan ve pırasayı temizleyin bir kap içerisine doğrayın. Doğranan soğan ve pırasaya yağda sote yapın. Ayrı bir yerde balkabağını da doğrayıp sotelenmiş pırasa ve soğanın içine atın. Hepsini tekrar karıştırın ve üzerine tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve biberi ekleyin. Kabak iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Defne yapraklarını ayıklayarak blenderda çekin. Hazırlanan çorbayı süzün ve fincana koyun. Üzerine krema ve süt karışımını dökün. Servise hazırlayın.


Balkabağı Çorbası

ziver47
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc72746
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
2,555 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram balkabağı
2 havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı fıstık

Tencerenin içine küp doğranmış balkabaklarını, doğanı ve havucu yerleştirin. Üzerine su ekleyip havuçlar pişene kadar 20 dakika pişirin. Bu karışımı mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek 2 dakika kavurun. Ezilmiş karışımı da üzerine döküp 5 dakika kaynatın. Zerdeçal, tuz ve kavrulmuş fıstık ekleyip servis yapın. İsterseniz 2 çorba kaşığı çiğ krema ekleyip daha değişik bir lezzet elde edebilirsiniz.


BALKABAĞI ÇORBASI

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67514
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
2,544 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Omurcalı

1 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı muskat
300 gr. balkabağı
Tuz
Karabiber
6 su bardağı su

Tereyağında küp doğranmış soğanı pembeleştirin. Küp doğranmış balkabağını soğana ekleyin ve soteleyin. Baharatları, toz şekeri ilave edin ve 6 su bardağı su koyun, balkabakları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender ya da süzgeç yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirin. Servis yaparken kâselerin üzerine birer çorba kaşığı şekersiz krema ilave edin.


Balkabağı Çorbası

Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc64767
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,385 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. balkabağı
1 adet soğan
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
Bir tutam rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet taze soğan
Tuz

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin. 25 dakika pişirip blender'dan geçirin. Daha sonra üstüne krema, tuz ve muskat ekleyin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp ince kıydığınız taze soğanı 2 dakika sote edin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.


Balkabağı Çorbası

çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc71213
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
2,319 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram bal kabağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tencereye küp şeklinde kesilmiş bal kabaklarını koyun. Üzerine irice doğranmış soğanı, suyu, tereyağını ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin, robottan geçirin. Malzemelerin iyice ezilmesi gerekiyor. Daha sonra içine baharatları koyun zeytinyağını gezdirin ve servis yapın.

Not: Çok besleyici olan bu çorbayı farklı lezzetleri sevenler için hazırlayabilirsiniz.



Bal Kabağı Çorbası

Huriye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc76574
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
2,301 defa indirildi / yazdırıldı




Bal kabağı ( 500 gram)
Un (3 çorba kaşığı)
Margarin ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı margarin ya da yarım çay bardağı sıvıyağ)
Soğan (1 adet ufak boy ince doğranmış)
6 su bardağı sıcak su
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Terbiyesi için:
Limon, (yarım limon sıkılmış)
Yumurta Sarısı (1 adet)
Un (2 çorba kaşığı)
Soğuksu (1 su bardağı)

Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın.
Tencerede sıvıyağ ya da margarini yanmamasma dikkat ederek kızdırın. Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın.
Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın. Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin.
Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın.
Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin.
Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin. Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın. Dilerseniz servis tabağmdaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz.

Not: Çorba için seçeceğiniz kabakların sert olmasına dikkat edin. Yumuşak kabak gerek kötü renk vermesi bakımından gerekse suda dağılacağından iyi sonuç vermez.


Balkabağı Çorbası

Zennube
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2010
Mesajlar: 33
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc83240
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2012
2,232 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. balkabağı
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Doğranmış balkabaklarını, soğanı ve havucu, üzerine suyu ekleyip 20 dakika pişirin ve mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip unu ekleyerek iki dakika kavurun. Ezilmiş karışımı ekleyip beş dakika kaynatın. Tereyağında yakılmış pul biber döküp servis yapın.


Balkabağı Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92438
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
2,186 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram balkabağı
1'er adet soğan ve havuç
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
Dört buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 dal dereotu
Tuz

Balkabağı, soğan ve havucu temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarımsağı kavurun. Üzerine kabağı ilave edin. 5 dakika kavurduktan sonra su, zerdeçal ve tuz ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Daha sonra tenceredeki sebzeleri bir kaşıkla bastırarak ezin. Kalan sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyip rengi dönene dek kavurun ve hızlı bir şekilde karıştırarak ocaktaki tencereye ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Ilındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Balkabağı Çorbası

Gülsümm
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.01.2011
Mesajlar: 14
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc83501
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2012
2,099 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr balkabağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kase labne peyniri

Öncelikle balkabaklarını dilimleyip fırın kabının içine alın. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar közleyip çıkartın ve püre haline getirin. Bu arada tencerede havuç, patates ve soğanı 5 su bardağı suyla iyice haşlayın. Sebzeleri irice doğramanız yeterli çünkü sonra püre yapılacak. Pişen sebzelerin içine püre kabakları da atın ve hepsini birlikte blendırdan geçirin. İçine tereyağını ekleyip 3 dakika daha kaynatıp servis tabaklarına alın. Labne peynirle servis yapın.


Balkabağı Çorbası

şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc106682
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,052 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg (2 bardak civarı) bal kabağı
1 orta boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç (isteğe göre)
600 ml (2 bardak) havuç suyu ya da tavuk suyu
50 ml krema (ya da 2 bardak süt)
40 gr rendelenmiş parmesan (tercihe bağlı)
Tuz
Karabiber
Tercihinize göre tarçın

Balkabağı, soğan ve havuç orta boy küpler halinde kesilir. Derin bir tencereye zeytinyağı ile birlikte konur. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika kadar pişirilir. Havuç suyu ya da sadece su eklenir ve altı kısılır, bu sırada tuz ve karabiber eklenir. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Parmesan ve krema ekleyip karıştırmaya devam edilir. Dilerseniz krema ve parmesan yerine 2 bardak süt ekleyebilirsiniz. Blendırdan geçirdikten sonra çorba hazır. Üzerine parmesan peynir ya da tarçınla servis edebilirsiniz.



Bal Kabağı Çorbası

alaylı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc94705
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
1,963 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr bal kabağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı soğuk su

Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın..
Tencerede margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın. Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın..
Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın. Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin..
Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın..
Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin.. Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin. Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın. Dilerseniz servis tabağındaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz.


Balkabağı Çorbası

Nesli Han
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2014
Mesajlar: 28
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc103069
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
1,736 defa indirildi / yazdırıldı




2 büyük dilim balkabağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 tutam dereotu
Tuz ve su

Soğanları yemeklik doğrayın. Balkabağını da küp şeklinde doğrayın ve ikisini sıvı yağla sote edip üzerine suyunu verin, kabakları yumuşayana dek pişirin. Kabaklar pişince mikserden geçirip püre yapın. Tencerede tereyağı, un ve sütü sos gibi pişirip sıcak su ve kabaklı karışımı ekleyip tuzunu verin bir taşım kaynatıp dereotu ekleyin. Sıcak olarak ikram edin.



Balkabağı Çorbası

Ersun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc100629
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014
1,634 defa indirildi / yazdırıldı




40 gram tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1.5 kilo balkabağı
600 gram patates (iri doğranmış)
1.5 litre piliç suyu (kaynar)
125 ml krema

Soğanları, ısıtılmış tereyağında karıştırarak yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Kabak ve patatesleri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin. Piliç suyunu katın, kaynatın. Ateşi kısın. Ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Kremayı katın. Hafifçe karıştırıp kaynatın. Üzerine biraz daha krema gezdirin veya taze soğanın yeşil kısımlarını çok ince kıyıp üzerine serpin. Servis yapın.


Balkabağı Çorbası

kazak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc131276
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018
1,367 defa indirildi / yazdırıldı




https://annevebebek.gov.tr

400 6r Bal Kabağı
1 Çay bardağı Krema
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Rendelenmiş Muskat
3 Su bardağı Su
Yarım Demet Taze Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Soğanı yemeklik doğrayıp. Üzerine doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin.
25 dakika pişirip çırpın.
Daha sonra; krema, tuz ve bir tutam rendelenmiş muskat ekleyin.
Son olarakta; zeytinyağını ayn bir tavaya alıp, ince kıydığınız taze soğanı, 2 dakika sote edin.
Sotelenen taze soğanı da, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.



Balkabağı Çorbası

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc120807
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,352 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

½ kg balkabağı
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 paket krema
3 litre su
Tuz
Karabiber

Kabağı, havucu ve patatesi soyup, dilimleyin. Düdüklü tencereye dilimlediğiniz sebzeleri ve dörde böldüğünüz soğanı koyun. Yaklaşık 3litre kadar da su ilave edip, 15 dakika düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra çorbanızı blenderdan geçirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyin. Çorbanız kaynayınca ocaktan alıp, sıcak servis yapın.



Balkabağı Çorbası

tigin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 28.11.2016
Mesajlar: 16
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc121548
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2016
1,346 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

500 gram balkabağı, orta büyüklükte küp kesilmiş
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan, dört eşit parçaya bölünmüş
4 diş sarımsak
Aldığı kadar su
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

Zeytinyağını derin bir tencerede ısıtın. Balkabakları, soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edip balkabakları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp püre hâline getirin. Yoğurdu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tekrar ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir küçük sos tenceresinde tereyağı ve pul biberi yüksek ateşte köpürtün. Yağ karışımını çorbaya ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Çam fıstığı ve maydanozla süsleyip sıcak servis edin.







Balkabağı Çorbası Tarifleri Ciğer Çorbası Tarifleri



(38 adet Balkabağı Çorbası 580,402 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort