Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Balkabağı Dolması (Kırıkkale)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabağı Dolması (Kırıkkale)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176270
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2024
172 defa indirildi / yazdırıldı




Ahiler Kalkınma Ajansı

1 adet küçük balkabağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Balkabağı ortadan ikiye kesilir, kabukları soyulur ve içi temizlenir.
Sofralık tuz ile içi ve dışı, yumuşatılarak daha kolay sarılması için ovulur.
En az bir saat tuzda bekletilir ve ardından halka halka dilimlenmeye başlanır.
İnce şeritler hâlinde doğramak, yemeğin sunumu farklı kılan bir basamaktır.
Bir tencerede soğan kavrulur, bulgur ve kırmızı biber eklenerek iç harcı hazırlanır.
Daha sonra hazırlanan kabakların tuzu yıkanır ve iç harcı ile rulo şeklinde (gül gibi) sarılır.
Tencereye dizilen kabakların üstünü geçecek kadar ılık su koyulur ve üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı eklenir.
40-45 dakika pişirilir.

Not: İsteğe göre üstüne pekmez dökülerek yenebilir. 1950’li yıllarda Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinin Karaahmetli köyünde eskiden düğün yemeği olarak düğünlerde yapılan, yapımı oldukça zahmetli olduğu için eskisi kadar sık yapılmayan dolmanın yapımını Mehmet Karayel (78), bu yemeği düğün aşçısı olan annesinden öğrendiğini ifade etmiştir. Mehmet Bey’in akrabası olan Hatice Dönmez (62) ise bu yemeğin hem tatlı hem de ana yemek olarak tüketebildiğini söylemiştir. Düğünün bittiğini misafirlere hatırlatmak için en son bu yemek ikram edilirmiş ve böylelikle yiyen misafirler kalkma vaktinin geldiğini anlar, hediyesini vererek giderlermiş.







Balkabağı Dolması (Kırıkkale) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Balkabağı Dolması (Kırıkkale) 540 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort