|
|
Balkabağı Marmelatı |
|
sabah gülü
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc134588
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2018
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. soyulmuş bal kabağı
4 su bardağı toz şeker
1 adet limon
1 paket vanilya
Temizlenmiş bal kabağı dilimlerini bir tencereye doldurun.Üzerine şekerin tamamını boşaltın.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
Marmelatı hazırlamak için tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Kabaklar yumuşadıktan sonra sürekli karıştırarak püre haline gelmesini sağlayın.
Ocaktan indirmeye yakın limon suyu ve vanilyayı katıp , karıştırın.Hazırladığınız marmelatı sıcakken kavonozlara boşaltın.
Üzerine yağlı kağıtla kapattıktan sonra kavanozların ağzını sıkıca kapatın.
|
|
Balkabağı Marmelatı Tarifleri Reçeller Marmelatlar
|
|