Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > Balkabağı Püreli Kuzu (1 adet - 65,391 defa bakıldı)

Balkabağı Püreli Kuzu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabağı Püreli Kuzu

alizem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc31340
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
2,582 defa indirildi / yazdırıldı




4 parça kemiksiz kuzu eti (tercihen buttan; her biri yaklaşık 125 g; bütün yağları alınıp, et tokacıyla yassıltılmış)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/8 tatlı kaşığı safran
1/2 tatlı kaşığı tuz
30 cl. (1 /4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 kg balkabağı (kabukları soyulup, küp biçiminde doğranmış)
2 kekik dalı
1/4 tatlı kaşığı beyazbiber
4 çorba kaşığı süzme yoğurt (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış)
2 çorba kaşığı ceviziçi (180 C'a ısıtılmış fırında 10 dakika kızartılmış, süsleme için)
taze kekik yaprakları (isteğe bağlı; süsleme için)

Et dilimlerinin her birinin 2 ucunu birbirine yaklaştırarak dilimlere daire biçimi verip, 1 'er kürdanla tutturun. Kalın dipli bir tavaya çiçekyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızıncayuvarlaketdilimlerini koyup, altın sarası bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kızartın. Sonra tavayı ateşten alıp, etleri bir tencereye aktararak bir kenara bırakın. Safran ve tuzun 1/3 tatlı kaşığını havanda dövün.
Tavuk suyunu başka bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu bir taşım kaynatın. Kaynayınca havandaki karışımı serpip, karıştırarak, tencereyi ateşten alın ve karışımı öbür tenceredeki etlerin üstüne boşaltın. Balkabağı parçaları ve kekik dallarını ekleyip, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak, kısık ateşe oturtun ve etleri 1 saat 45 dakika pişirin (arada, yüzeye çıkan yağları ve köpükleri kaşıkla alıp atın).
Tencereyi ateşten alıp, et parçalarını delikli bir tabağa aktarın ve kürdanları çıkarıp attıktan sonra, sıcak kalmalarını sağlayın. Balkabağı parçaları ile pişme suyunun birazını blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın, tenceredeki kekik dallarını çıkarıp attıktan sonra, püreyi tencerede kalan pişrrfe suyuna ekleyin ve tencereyi kısık ateşe oturtarak, hafifçe ısıtın.
Tencereyi ateşten alıp, kalan tuzu ve beyazbiberi serperek karıştırdıktan sonra, püreyi 4 düz servis tabağına bölüştürün. Her tabaktaki pürenin üstüne 1 et dilimi yerleştirip, etlerin çevrelerindeki pürelere, aralıklı olarak birkaç tatlı kaşığı yoğurt ekleyin ve biçim verin. Ceviziçleri ve taze kekik yapraklanyla (isteğe bağlı) süsleyip, servis yapın.






Balkabağı Püreli Kuzu Tarifleri Bonfile Tarifleri



(1 adet Balkabağı Püreli Kuzu 65,391 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort