Kısa URL: https://ml.md/lc94805
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
Keki için:
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1-2 dilim balkabağı
1 çay bardağı çiğ krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Erimiş çikolata
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kek boza kıvamına gelince yağlanmış ve un serpilmiş küçük kek kalıplarının içine dökün. 190 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekin üzerine balkabaklı krema sürün. Bunun için balkabaklarını şekerle pişirip ezin ve içine çiğ krema döküp hazırlayın. Soğutup kekin üzerine sürün. Kremşantiyi de sütle çırpın ve en üste bolca sıkın. Son bir dokunuşu da erimiş çikolata ile yapıp tabaklara dizin.