Kısa URL: https://ml.md/lc58804
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 kg soyulmuş bal kabağı
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
Soğan ince çentilir ve yağda çevrilir. Üzerine et ve ince kıyılmış sarımsak atılır. Et suyunu salıp çekince salça atılır. 2 kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kabak katılır. Bir kaç tur çevirdikten sonra toprak güvece aktarılır. Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır. Kapağı kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.