https://www.posta.com.tr
1,5 su bardağı küp doğranmış balkabağı
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı safran
Şerbet için, toz şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyin.
Balkabağını suyla beraber kısık ateşte pişirin. Suyunu süzerek püre haline getirin. Haşladığınız suya maya ve toz şeker ekleyip karıştırın. Hacmi iki katına çıkana kadar oda ısısında bekletin. Diğer tüm hamur malzemelerini karıştırın ve mayayla birleştirerek çok yumuşak, akışkan bir hamur hazırlayın. Sıvı yağı kızdırın ve elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartın. Halka şeklini vererek kızartın. Fazla yağını almak için peçeteye koyun. Hamurları ılık şerbete atın ve şerbeti çekene kadar bekletin.
|