Yarım kilo doğranmış balkabağı
2 çorba kaşığı zeytinyağ
3 büyük Diş Sarımsak kıyılmış
1/2 fincan ricotta peyniri
1/2 çay kaşığı incekKıyılmış taze adaçayı
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 paket fırın hazır lazanya yaprak
6 çorba kaşığı tereyağı
Fırınızı ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Orta ateşte büyük bir tavada, 3/4 su bardağı su ile birlikte, kabakları yerleştirin. Kapağını kapatıp ve buhar ile, 20 dakika kadar orta ateşte pişirip ve püre haline getirin. Küçük bir tavada 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ile sarımsağı soteleyin. Sarımsaklar ile ezilmiş peynir, püre kabak içine adaçayı, tuz, biber karıştırıp bir kenara bırakın. Küçük bir tencerede su kaynatın.2 dakika kadar içinde lazanya yapraklarını haşlayın. Tabağa aktarıp zeytinyağlayın kiyapışmasınlar. 1 / 4 su bardağı makarna suyunu ayırın. Orta fırın tepsisine fırça ile yağ sürün. Bir lazanya yaprak yerleştirin.Sonra 4 yemek kaşığı kabaklı karşımı koyun.Bu şekilde 8 yaprak yapın.Üzerine makarnanın suyunu döküp tepsinizin veya borcamınızın üzerini folyo ile kapatın.20-25 dakika kadar pişirin.Üzerine tavada kızdırdığınız adaçayı yaprakları ile beraber tereyağını döküp servis yapın.
|