2 su bardağı küçük küp şeklinde doğranmış balkabağı
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Pandispanyası için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
4-5 damla limon suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı un
Üzeri için:
Pudraşekeri
Pandispanya için yumurta ve tozşekeri çırpma teli ile koyu bir kıvam alana dek çırpın. Limon suyu ve limon kabuğu ilave edip karıştırın. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 25 cm'lik kelepçeli yuvarlak kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca enlemesine ortadan ikiye kesin. Ayrı bir yerde yıkanıp süzülmüş pirinci tencereye alın. Su ilave edip pişmeye bırakın. Tozşeker ve balkabağı ekleyip, kabak yumuşayana dek ağır ateşte pişirin. Buğday nişastasını yarım su bardağı suda eritip balkabaklı pirince ilave edin. Vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Pandispanyanın birinci katını streç filmle kaplanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine balkabaklı pirinci yayıp, ikinci kat pandispanya ile kapatın. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına çıkarın. Üzerine pudraşekeri serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğuk olarak servis yapın.
|