Hamuru için:
500 gram un
1 yemek kaşığı hardal tohumu
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
250 gram bal kabağı
1 kase lor peyniri
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Un, hardal tohumu ve tuzu karıştırın.
Suyu da ilave edip elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Diğer yandan iç harcını hazırlamaya başlayın.
Soğanları küp küp doğrayın ve bal kabağını rendeleyin.
Ardından zeytinyağını sos tavasında kızdırın, önce soğanları kavurun, daha sonra bal kabaklarını ilave ederek kavurmaya devam edin.
Tavayı ocaktan alın ve tarçın ekleyerek soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra lor peyniri de ilave edip samosayı hazırlamaya başlayın.
Hamuru ince yufka halinde açıp 3 parmak kalınlığında şeritler kesin.
Şeritlerin bir ucuna bal kabaklı iç harcından koyup muska şeklinde sarın.
Kızartmalık yağı iyice kızdırıp börekleri yağda kızartın ve kağıt havlunun üzerine çıkarın.
|