|
Balkan Tarhana Çorbası (Düzce) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162355
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri miktar su
İlk olarak üç yemek kaşığı tarhana bir çorba kâsesinde ılık su ile açılır ve on dakika bekletilir.
Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ salça ile kavrulur ve üzerine kaynar su dökülür.
Daha sonra içine ıslatılan tarhana eklenir.
En son kaynarken tel şehriye ilave edilerek yaklaşık on dakika daha kaynatılır.
|
|