|
Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı |
|
yaren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73937
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
1,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr Şam fıstığı
100 gr taze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr tereyağı
Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.
Not: Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.
|
|