25 gr margarin
1 paket kuru maya
1 fiske tuz
15 gr pudra şekeri
40 gr bitter çikolata
2 adet yumurta akı
3 yemek kaşıgı süt
5 yemek kaşıgı bal
2 yemek kaşıgı su
100 gr un
25 gr kakao
Buyuk cam bir kapta, un, kakao, kuru maya, tuz, seker ve rendelenmis cikolata homojen sekilde karistirilir. Yumurtalar ayri bir kapta kirilip sonra eklenir, sut ve magarin eklenerek iyice karistirilir. Mikserle ya da hamur makinesiyle yaklasik 8-9 dk karistirin. Hamuru 4 kucuk kaba esit sekilde paylaştirin. Cok sivi degil, katıya yakin bir hamur oluyor. Mayalanmasi icin en az 20-25 dk uzerlerini orterek oda sicakliginda bekletin. Hamurlar mayalanip kabardiginda, onceden isittiginiz 200 derece firinda 15 dk pisirin.
Kekler piserken uzerleri icin surup yapalim. Kucuk bir sos tenceresinde, balı ve suyu 3-4 dk kaynatin.
Minik kekleriniz pistiginde, sogumasi icin bekleyin. Hazirladiginiz surubu uzerlerine paylastirarak dokun. Bir sure, kekin surubu cekmesini beklemenizi tavsiye ederim. Dayanabilirseniz en az yarim saat beklemelisiniz Keklerinizin orta kismina birer kaşık krema koyun. üzerlerine kakao serpistirin. Kenarlarina taze mevsim meyveleri koyarak servis yapin.
|