4 yumurta sarısı
3/4 fincan bal
3 fincan süt
4 yumurta akı
1/8 kaşık tuz
Yumurta sarıları çırpılır, aynı zamanda bal katılır. Yavaş yavaş süt eklenir, karıştırılır. Yumurta akları tuzla çırpılır. Daha sonra hazırlanmış karışım eklenir. 6 - 8 pastanın içine dökülür. Çukur bir kaba yerleştirilir, iki santim yüksekliğinde sıcak su koyulur.
Orta dereceli fırında, krema katılaşıncaya kadar pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için birbıçak sokulur,eğer krema bıçakta iz bırakmazsa, fırından çıkarılabilir. Pastalar biraz daha soğuduktan sonra, buzdolabına koyulur. Gözü okşaması için çilek veya dutla süslenebilir.
|