|
|
Ballı Kuzu Fileminyon |
|
şüküfe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141490
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
300 gram kuzu eti
1 adet kırmızı soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuzu etini zeytinyağı ve karabiberle iyice ovun. Eti tavada ya da ızgarada mühürleyip ardından pişmesi için fırına verin. Kırmızı soğanı incecik doğrayıp dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun, bu sırada tavaya defne yaprağını ekleyin.
Fırınlanan eti ve balı soğanlara ekleyip tavada iyice karıştırın. Son olarak ayrı bir yerde önceden püre haline getirdiğiniz domates ve kuş üzümlerini tavaya katıp suyunu çekene kadar hepsini pişirin. Ardından tavadaki defne yaprağını çıkarın.
Eti verev dilimleyerek tabağa soğanlı karışımı, üstüne de etleri dizip yemeği sıcak servis yapın.
|
|
Ballı Kuzu Fileminyon Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|